PLATOU TIROLIAN

► Ingrediente
► 10 cartofi medii
►300 g costiță afumată
►200 g carne de porc
►4 ouă
►200 g ciuperci medii
►2 cepe medii
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►2 lingurițe boia iute și dulce
►30 ml ulei de floarea-soarelui
►o legătură pătrunjel

► Preparare:
1. Se fierb cartofii în apă cu o linguriță de sare.
2. Se taie carnea şi costiţa bucăţi și se călesc în grăsimea proprie. Se adaugă ceapa tăiată rondele, ciupercile curățate și tăiate felii și se călesc împreună. La final, se adaugă sarea, piperul și boiaua dulce și iute.
3. Se scot cartofii, se curăță și se taie felii. Se prăjesc 2-3 minute, cât să capete crustă.
4. Se așază toate ingredientele pe un platou, se adaugă ouăle ochiuri, proaspăt prăjite în puțin ulei. Se ornează cu pătrunjel.

Loading...