Plante cu efect antinevralgic

Plante cu efect antinevralgic

Atunci când durerile reumatice, de dinți sau menstruale îți fac viața grea, poți apela la remedii din natură. Află care sunt plantele cu efect antinevralgic. Pot fi la fel de eficiente ca preparatele de sinteză și au mai puține efecte secundare.

Untul-pământului, leac pentru durerile reumatice

Cum de vindecat nu se vindecă, trebuie să ne alinăm cumva durerile reumatice. Iar la asta e maestru maceratul de untul-pământului. Se dau pe răzătoare 250 g bulbi, peste care se toarnă 750 ml ulei de floarea-soarelui. Se folosește la masarea locurilor dureroase, zilnic, care apoi se acoperă cu un prosop. Decoctul de salcie se bucură de mare succes. Se pun la fiert două linguri de plantă la 250 ml apă. Se lasă 15 minute pe foc, apoi se strecoară. Se beau 4 căni pe zi. Foarte bună este și rădăcina de țelină, din care se prepară tot un decoct vindecător. Se pune la fiert o bucată de 300 g țelină, în 1,5 l apă, timp de 30 de minute. Se beau 2 căni pe zi, lichidul rămas părstrându-se la frigider, în sticle.

Usturoiul, 'antinevralgic' pentru durerile de dinți

Mai chinuitoare și sâcâitoare decât durerile de dinți nu sunt altele. Din fericire, putem scăpa de ele, înainte de a ajunge pe scaunul stomatologului – ceea ce nu înseamnă că trebuie să ocolești medicul, ci să apelezi la un antinevralgic natural. Usturoiul e as în domeniu. Fie că aplici un cățel de usturoi zdrobit direct pe dinte, fie că pui câțiva căței pisați într-un bandaj (nu direct pe piele!), la încheietura mâinii, unde se simte pulsul, durerea va dispărea în câteva clipe.

Coada-șoricelului te face să uiți de durerile menstruale

Știm toate cât de mult ne îngreunează viața durerile menstruale. Ca să uităm de ele, avem aliați de nădejde. Infuzia de coada-șoricelului, preparată din o linguriță de plantă la o cană cu apă clocotită, e cu adevărat miraculoasă. Se beau 3 căni pe zi. Și semințele de anason fac minuni. Se beau 3 căni de infuzie, din o linguriță de semințe la 200 ml apă. Ceaiul de mușețel calmează durerea ca și cel de salvie.

Sursa foto: 123rf.com /  lithian