PLĂCINŢELE CU NUCĂ ŞI MERE

► Ingrediente
Pentru aluat:
►3 ouă
►125 g unt
►125 ml lapte
►300 g făină
►un plic zahăr vanilat
►un praf sare
►50 g drojdie
►o lingură zahăr
Pentru umplutură:
►6-8 mere
►scorţişoară
►50 g unt
►zahăr pudră
►un gălbenuş
►8 linguri zahăr
►100 g nucă măcinată

► Preparare:
1. Se amestecă drojdia cu laptele călduţ şi cu o lingură de zahăr. Maiaua se lasă la dospit.
2. Se cerne făina, se adaugă untul topit, sarea, ouăle, zahărul vanilat şi maiaua.
3. Se frământă bine compoziţia şi se lasă la crescut.
4. Se rad merele şi se călesc în unt, se adaugă nuca şi zahărul. Se lasă să se răcorească.
5. După ce a dospit aluatul, se taie sub formă de pătrate, se umplu cu compoziţia de mere, se strâng şi se aşază în tavă. Se ung cu gălbenuş şi se coc. Se servesc pudrate.

Loading...