Plăcinţele cu mere

Ingrediente
►aluat pentru foietaj
►800 g mere
►100 g unt
►o linguriţă scorțișoară
►100 g zahăr
►coaja de la o lămâie
►1-2 pliculețe zahăr vanilat
►zeama de la o lămâie
►2-3 linguri pesmet alb
►un gălbenuș pentru uns
1. Se scoate aluatul din congelator și se lasă să se dezghețe la temperatura camerei.
2. Separat, se curăță merele, se taie cubulețe sau feliuțe și se călesc în untul topit în prealabil, la foc mic, să nu se ardă. După ce s-au înmuiat, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, zeama de lămâie și scorțișoara.  Compoziția de mere trebuie să fie densă, astfel încât să nu curgă din aluat. După ce se ia de pe foc se lasă să se răcească.
3. Separat, se ia aluatul, se întinde cu sucitorul pe o planșetă şi se împarte în două foi. Se presară fiecare foaie cu puțin pesmet. După ce s-a răcit compoziția de mere, se întinde uniform pe una din foi și se acoperă cu cealaltă.
4.  Se strânge bine la colțuri și pe margini și se taie cu ajutorul unei forme speciale. Se aranjează bucățile în tavă și se ung cu gălbenuș. Se bagă în cuptorul încins și se lasă să se coacă. După ce s-au rumenit, se scot şi se servesc atât calde, cât şi reci.

Loading...