Ingrediente pentru plăcințele cu gem:

Pentru aluat:

● 15 g drojdie uscată
● o lingură zahăr tos

● 4 linguri lapte
● 500 g făină

● 100 g zahăr

● 250 ml lapte
● 75 g unt

● 2 gălbenușuri

● un praf sare

Pentru umplutură:

● 200 g gem de prune

Pentru firimituri:

● 50 g unt
● 50 g făină

● 50 g zahăr

Pentru copt:

● un ou

1. Pentru maia, se amestecă drojdia cu zahărul, laptele călduț și o lingură făină. Se acoperă și se lasă 10-15 minute la crescut.
2. Se mixează făina, zahărul, laptele, untul, gălbenușurile și sarea. Apoi se toarnă maiaua, se amestecă și se frământă. Se acoperă și se lasă o oră la crescut.
3. Se lucrează aluatul pe masa presărată cu făină, se modelează ca un salam din care se taie felii mai groase. Se întinde ușor fiecare felie și apoi se așază în tava de copt.
4. Se pune câte o lingură de gem și se presară firimiturile formate din amestecarea zahărului cu untul și făina. Se ung apoi cu ou bătut pe margini și se lasă 25 de minute la cuptor.

Pentru felul principal am făcut o mămăligă umplută! Vă place cum mi-a ieșit?

Sursa foto: Shutterstock