Plăcințele cu carne

Plăcințele cu carne

Plăcințele cu carne- aperitivul care nu-mi lipsește de pe masă atunci când am musafiri!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • un galbenuș
  • puțină sare
  • 3 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • 500 g carne tocată de vită
  • 200 ml suc de roșii
  • 2 linguri bulion
  • o ceapă
  • 1/2 ardei gras verde
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper

Pentru uns:

  • un galbenuș

1. Într-un vas se amestecă ingredientele pentru aluat și se frământă bine. Aluatul obținut se dă la rece 30 de minute.
2. În ulei se pun la călit ceapa și ardeiul tăiate mărunt. Se adaugă carnea, se pun sucul de roșii și bulionul. Se lasă la fiert 15 minute până ce scade foarte bine. Se potrivește gustul de sare și piper.
3. Se scoate aluatul de la rece, se întinde pe masa de lucru și se taie pătrate. Se repartizează carnea pe
fiecare pătrat, se împachetează și se așază în tava de copt unsă și tapetată cu hârtie. Se ung cu galbenuș și se coc 25 de minute.

 

Sursa foto:Shutterstock