Plăcințele cu cașcaval

Plăcințele cu cașcaval

Astăzi vă răsfăț cu o minune de rețetă! Plăcințele cu cașcaval vă provoc să pregătiți!

Ingrediente:

Pentru aluat:

● 400 g făină
● 200 ml apă rece

● un praf sare
Pentru umplutură:

● 150 g cașcaval
● 10 g chimen

● ulei pentru prăjit

Pentru servit:

● 3-4 fire pătrunjel

1. Se frământă ingredientele pentru aluat, până se obține o cocă elastică. Se învelește în folie de plastic și se dă la rece 30 de minute.
2. Se întinde aluatul pe masa presărată cu puțină făină. Cu o formă sau cu un pahar se taie cercuri din aluat.
3. Se răzuie cașcavalul și se amestecă cu chimenul.
4. Se repartizează cașcavalul ras pe fiecare jumătate a unui cerc de aluat, se pliază și se întorc marginile. Se rumenesc aceste plăcințele în ulei bine încins și se servesc cu pătrunjel tocat mărunt
deasupra.

Sursa foto:Shutterstock