Plăcinte rusești

placinte-rusesti

Sceptică am fost prima dată când am văzut ingredientele de care ai nevoie pentru a face aceste plăcinte rusești. Dar după ce le-am făcut prima dată, toți prietenii mi-au cerut rețeta. Nici măcar nu mai țin minte de unde am rețeta asta…

Ingrediente plăcinte rusești:

Pentru aluat:

3 ouă
100 g zahăr
10 g drojdie uscată
500 ml lapte
o linguriță sare
2 linguri maioneză
3 linguri ulei
650 g făină

Pentru umplutură:

150 g cremă de brânză
150 g brânză de vaci
50 g stafide
2 ouă
120 g zahăr

Pentru copt:

2 gălbenușuri
4-5 linguri lapte

1. În laptele călduț se dizolvă drojdia și 2 linguri zahăr, se lasă 10 minute.
2. Se adaugă apoi ouăle, maioneza, sarea și zahărul, se amesteca și apoi se pune făina. Se amestecă, se frământă circa 10 minute și se lasă aluatul la crescut pentru o oră.
3. Pe masa presărată cu făină se lucrează aluatul pentru a scoate aerul și se taie în 30 de bucăți din care se formează
cu mâna plăcințele rotunde. Apoi, cu fundul unui pahar, se face în fiecare o adâncitură în care se pune amestecul de
brânză, cu ouă, zahăr și stafide. Se lasă la crescut 30 de minute.
4. Se așază toate plăcințelele în tava de copt ușor unsă, apoi se ung cu gălbenuș amestecat cu lapte și se coc 30 de
minute.

Sursa foto:Shutterstock