Plăcinte de cartofi

Plăcinte de cartofi

Plăcinte de cartofi, desertul meu preferat. Se prepara simplu si am descoperit si un secret pentru savoare: migdalele! Mai jos vezi cum prepari plăcinte de cartofi în 40 de minute.

Ingrediente:

● un kg cartofi dulci

● 500 g făină

● 750 g zahăr

● 100 g migdale

● coaja unei lămâi

● 1/2 linguriță scorțișoară

● 3 linguri untură

● un praf sare

● 200 ml ulei

● ulei, pentru prăjit

● zahăr pudră, pentru servi

Mod de preparare:

1. Pentru umplutură, se fierb cartofii în apă cu un praf de sare.

2. Apoi se pasează ca pentru piure, se adaugă migdalele mărunțite, zahărul, coaja rasă de lămâie, scorțișoara. Se amestecă și se lasă deoparte.

3. Pentru aluat, făina se amestecă cu untura și uleiul, iar aluatul obținut se lasă 30 de minute să se odihnească.

4. Se întinde aluatul pe masa presărată cu făină, se taie cu forme, se pune umplutură, se lipesc și se prăjesc în baie de ulei. Se scot pe șervete absorbante și, după răcire, se presară cu zahăr pudră.

Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!