Plăcinte cu carne

Plăcinte cu carne

Cred că în caietul meu cu rețete am peste 10 feluri de plăcinte cu cu carne, care mai de care mai delicioase și mai ochioase. Dar, rețeta asta de plăcinte nu o știam. O probăm împreună?

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 350 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 1/4 linguriță sare
  • 6 linguri ulei
  • 2 lingurițe drojdie uscată
  • 500 g făină plus făina de lucru
  • 2 ouă
  • Pentru umplutură:

  • o ceapă
  • 500 g carne tocată
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • 1. Se încălzește laptele și din acesta se iau 60 ml în care se dizolvă drojdia și zahărul. Se amestecă și se lasă deoparte.
    2. Între timp, se bat ouăle, se adaugă restul laptelui, uleiul, sarea și, la final, maiaua. Se adaugă făina și se frământă pe masa de lucru. Aluatul se împarte în mai multe bucăți de mărimea unei mandarine, care se acoperă cu folie de plastic și se lasă o oră să crească.
    4. Ceapa tocată se amestecă cu sare, piper și carnea tocată.
    5. Se întinde fiecare bucată de aluat crescută, se repartizează umplutura și se aduc marginile către centru. Se prăjesc placinte-le în baie de ulei.

    Sursa foto:Shutterstock