PLĂCINTE CU BRÂNZĂ DE VACI

► Ingrediente
► 700 g făină
►4 ouă
►100 g unt
► un cub drojdie
►4 linguri ulei
►4 lingur zahăr
►un praf sare
►100 ml lapte
Pentru umplutură:
►250 g brânză de vaci
►3 linguri smântână
►un ou
►5 linguri zahăr
►50 g stafide
►2 gălbenuşuri
►zahăr pudră

► Preparare:
1. Se face întâi o maia din drojdia sfărâmată, o lingură de lapte cald, o linguriţă de făină şi una de zahăr. După 15 minu-
te, restul ingredientelor se amestecă, se adaugă şi maiaua şi se frământă.
2. Brânza se amestecă cu oul, smântâna, zahărul şi stafidele.
3. Din aluat, se rup mici bucăţi care se întind şi se umplu cu o linguriţă-două de brânză. Se adună colţurile şi se aşază în tava de copt.
4. Se lasă la crescut 15 minute, se ung cu gălbenuş şi se coc. Se servesc cu zahăr pudră.

Loading...