Plăcintă tradițională cu brânză

Plăcintă tradițională cu brânză

Aveți și voi rețeta de plăcintă tradițională cu brânză?

Ingrediente:

Pentru foi de plăcintă:

  • 500 g făină
  • o linguriță sare
  • 3 linguri ulei
  • 15 g drojdie
  • apa cât cuprinde
  • Pentru umplutură:

  • 350 g telemea
  • 100 g smântâna
  • 2 ouă
  • 50 g unt topit
  • o linguriță ulei
  • Pentru copt:

  • un ou
  • 3 linguri lapte
  • 1. Se frământă o cocă din toate ingredientele, după care se lasă la odihnit 15 minute. Apoi se întind trei foi, cât mai subțiri.
    2. Brânza se fărâmițează, se amestecă cu smântâna și apoi se adaugă ouăle bătute.
    3. Se repartizează amestecul de brânză pe cele trei foi, se rulează, se ung rulourile cu untul topit și se așază în tava de copt unsă cu ulei.
    4. Se ung apoi rulourile de plăcintă pe deasupra cu oul bătut și amestecat cu lapte și se lasă la cuptor pentru 35-40 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock