Ingrediente pentru plăcintă englezească cu gem de prune:

● 150 g zahăr

● 200 g unt

● 300 g făină ● 5 linguri lapte rece

● un ou
● un plic praf de copt

● un praf sare

gem de prune

● zahăr pudră, pentru servit

1. Zahărul și untul se amestecă, apoi se adaugă oul și praful de sare și se încorporează.
2. Se amestecă făina cu praful de copt, se cern și se adaugă peste compoziția cu unt.
Apoi se toarna și laptele rece și se frământă cu mâinile 2-3 minute.
3. Se așază jumătate de aluat într-o tavă de copt unsă.
4. Se unge cu gem, după gust, se toarnă restul aluatului și se lasă la cuptor 40-50 de minute. Se lasă să se răcească în tavă și se servește cu zahăr pudră deasupra.

Sursa foto: Shutterstock

Am avut ceva mai mult timp disponibil și am făcut și o supă cremă de usturoi!