Plăcintă cu varză acră și carne

Ingrediente:
►500 g aluat franțuzesc
►400 g carne de porc tocată
►o varză mică murată
►o ceapă roșie ►sare
►piper negru măcinat
►2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
►un gălbenuș pentru uns
►1-2 linguri chimen
Mod de preparare:
1. Aluatul franțuzesc se scoate din congelator și se lasă aproximativ 2-3 ore să se dezghețe. Între timp, se spală și se toacă ceapa. Se călește la foc mic. Se stropește cu apă călduță și se lasă la foc, până devine transparentă.
2. Se scoate varza, se lasă în apă rece la desărat, apoi se scurge bine și se toacă mărunt. În ceapa călită, se adaugă varza acră, carnea tocată și
50 ml apă călduță. Se amestecă și, dacă mai este nevoie, se adaugă apă călduță, ca să nu se lipească.
3. După ce a fiert bine carnea, se pun condimentele, sare, piper și cimbru. Carnea călită se lasă să se răcorească la temperatura camerei. Se tapetează o formă cu hârtie de copt și se preîncălzește cuptorul la 180°C.
4. Aluatul se întinde cu sucitorul și se împarte în două foi. Se întinde compoziția şi se rulează strâns ca să nu se desfacă. Se unge cu gălbenuș pe deasupra și se presară chimen pe toată suprafața. Se bagă tava în cuptorul încins şi, după ce s-a rumenit, se scoate şi se lasă la răcit.

Loading...