● 200 g margarină
● un ou

● 300 g făină

● un praf sare
● 4 linguri apă rece
Pentru umplutură:

● un piept de pui
● 300 g șuncă

● un fir praz

● 2 cepe uscate
● cimbru

● 50 g unt

● un ou pentru copt
● un fir țelină

● sare

● piper

 

1. Pentru aluat, se amestecă ingredientele și se lasă apoi coca obținută la frigider, 30 de minute.
2. Carnea de pui tăiată cubulețe, șunca tăiată felii, țelina, prazul și ceapa tăiate rondele, cimbru, sare și piper se pun într-o cratiță cu unt și se călesc 15 minute.
3. O parte a aluatului se pune ca bază într-o formă de copt, se înlătură surplusul, se pune amestecul de carne și se acoperă cu o altă foaie de aluat. Se modelează diferite forme care se lipesc deasupra. Se face o gaură discretă în mijlocul plăcintei, se unge totul cu ou bătut și se presară semințe de susan. Se coace 30 de minute.

Sursa foto:Shutterstock4