Plăcintă cu pui

Plăcintă cu pui

Vă este poftă de o plăcintă sărată? Doriți să încercați rețeta propusă de noi? Parol, este cea mai deliciosă și ușor de preparat plăcintă cu pui!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făina
  • 180 g unt rece
  • 60 ml apă rece
  • o linguriță oțet alb
  • sare

Pentru umplutură:

  • un piept de pui
  • o ceapă
  • 150 g măsline
    fără samburi
  • o legatură pătrunjel
  • 2 linguri smântână
  • un ou
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper

Pentru copt:

  • 1 gălbenuș

Preparare:

1. Carnea se pune la fiert. Se
amestecă sarea, apa și oțetul
până ce sarea se dizolvă.
2. Făina cu untul rece și soluția
de sare se amestecă până ce
coca se desprinde de pereții vasului.
Se împarte aluatul în două
și se lasă la rece 30 de minute.
3. Ceapa călită se amestecă cu
carnea fiartă și tăiată fâșii. Se
adaugă smântâna, oul, măslinele
tăiate, pătrunjelul, sare și
piper. În tava tapetată cu făină
se așază prima foaie apoi se
pune umplutura și a doua foaie.
Se unge cu galbenuș și se coace
40 de minute.

Loading...