Plăcintă cu praz

Plăcintă cu praz

Se îmbrățișează prazul cu baconul rumenit, se împrietenesc amândoi cu smântâna și se naște cea mai bună și mai fantastică plăcintă cu praz!

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • un praf sare
  • 5 linguri ulei
  • un ou
  • Pentru umplutură:

  • 2 fire praz
  • 200 g cuburi bacon afumat
  • 250 ml smântână de gătit
  • 40 g unt
  • sare
  • piper
  • 1. Pentru aluat, se amestecă într-un vas ingredientele și se frământă bine. Se lasă apoi 30 de minute aluatul deoparte, la odihnit.
    2. Prazul tăiat rondele se pune la călit în untul topit.
    3. Se adaugă cubulețele de bacon și se lasă pe foc aproximativ 10 minute.
    4. Apoi, se pune smântâna și se lasă să dea un clocot. Se potrivește gustul de sare și piper.
    5. Aluatul se întinde cu sucitorul și se transferă în tava de copt, se toarnă amestecul de praz și se lasă la cuptor pentru 25 de minute.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise