Plăcintă cu pește

Plăcintă cu pește

Cine poftește la un aperitiv cu pește? Aveam aici rețeta celei mai îndrăgite plăcinte cu pește!

Ingrediente

Pentru aluat

  • 250 g făină
  • un ou
  • 60 ml ulei
  • 60 ml apă
  • un praf sare
  • Pentru unplutură

  • 500 g pește decongelat (cod)
  • o ceapă
  • un praz
  • un gălbenuș
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 1. Se pune făina într-un vas, i se face un gol și se pune oul bătut cu sare.
    2. Se adaugă uleiul și apa, se amestecă și se adună aluatul într-o bilă care se învelește în folie alimentară și se pune o oră la frigider.
    3. Pentru umplutură, se călesc ceapa și prazul în unt topit, se adaugă cantitatea de pește tăiată mărunt, se lasă 5 minute și se potrivește de sare și piper. Se mai lasă 5 minute pe foc.
    4. Aluatul se împarte în două, se așază o foaie în tava de copt, se întinde umplura de pește și se acoperă cu a doua foaie. Se înțeapă cu furculița, se unge cu gălbenuș și se coace 20-25 minute.

    Sursa foto:Shutterstock