PLĂCINTĂ CU FICAT

► Ingrediente
Pentru aluat:
►400 g făină
►250 g margarină
►un praf sare
►100 ml apă minerală
►o lingură smântână
Pentru umplutură:
►500 g ficat 
►sare
►piper
►150 g unt
►2-3 legături ceapă verde
►o legătură pătrunjel
►o legătură mărar
►5-6 ouă

► Preparare:
1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă apa minerală, sarea și untul. Se încorporează toate ingredientele și se frământă bine. Se acoperă cu folie de plastic și se bagă la rece.
2. Separat, într-o oală, se fierbe ficatul. Se toacă mărunt și se amestecă cu ceapa călită în prealabil, sare, piper, mărar, pătrunjel, ouăle bătute spumă și untul moale.
3. Se întinde foaia, se așază în tavă, se pune umplutura și se acoperă cu restul de aluat. Se unge cu ou şi se dă la cuptor, până se rumeneşte.

Loading...