Plăcintă cu ciuperci

Plăcintă cu ciuperci

Azi avem la masă o plăcintă cu ciuperci, delicioasă cum de mult nu ați mai gustat! Usturoiul și nucșoara îi dau o aromă…de vis!

Ingrediente:

  • un pachet aluat foitaj
  • 300 g ciuperci proaspete
  • un cățel usturoi
  • 120 ml smântână
  • 2 linguri unt
  • 80 ml lapte
  • 2 ouă
  • 150 g mozzarella
  • un pic de nucșoară
  • sare
  • piper
  • 1. Aluatul decongelat se transferă în forma de copt și se coace 8 minute. Se scoate, se înțeapă cu furculița și se pune din nou la cuptor pentru 4 minute. Apoi, se scoate și se lasă la răcit.
    2. În unt topit se călesc ciupercile până ce apa pe care o lasă se evaporă. Se micșorează apoi flacăra, se pune usturoiul și se lasă 30 de secunde pe foc.
    3. Ouăle se bat cu smântâna și laptele, se adaugă piper, sare, nucșoară, apoi mozzarella trecuta prin răzătoare.
    4. Se toarnă amestecul de ouă peste aluatul copt, se presară ciupercile și se lasă la cuptor pentru 30 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock