Ingrediente pentru plăcintă cu carne tocată și vinete:

● 450 g carne tocată de vită
● 2 ouă

● o ceapă
● 1/2 vânătă
● 2 ardei copți
● 2 linguri susan
● 2 linguri ulei
● 1/2 linguriță cimbru
● un gălbenuș, pentru uns
● un aluat foitaj
● sare

1. În ulei se pun la călit ceapa tocată și vânăta tăiată cubulețe.
2. Se presară sare, se adaugă carnea și se lasă până ce carnea este bine prăjită.
3. După ce s-a răcorit carnea, se adaugă ouăle, cimbrul și ardeii copți bine scurși și tăiați mărunt.
4. O parte a aluatului se așază într-o formă de copt cu pereți mai înalți, se pune umplutura, se acoperă cu a doua parte a aluatului, se unge cu gălbenuș, se presară susanul și se lasă la cuptor 30 de minute.