Plăcintă cu carne de vită

plăcintă cu carne de vită

Oauuu, ce mai plăcintă cu carne de vită! Se topește în gură și se desface în bucăți individuale! Am servit-o ca aperitiv și am refăcut-o în aceași zi! Așa cerere a avut. 

Ingrediente pentru plăcintă cu carne de vită:

Pentru aluat:

● 300 g făină

● 100 ml ulei
● un praf sare

● un ou

● 4 linguri apă rece

Pentru umplutură:

● 450 g carne tocată de vită
● o ceapă

● 3 linguri bulion

● mărar, după gust
● 3 linguri ulei

● sare

● piper

1. Se prepară aluatul prin frământarea ingredientelor. Se dă la rece 30 de minute.
2. În ulei se pune ceapa tocată la călit și, când s-a înmuiat, se adaugă carnea de vită. Se desface cu lingura și se lasă să se călească foarte bine.
3. Când carnea a devenit maronie, se adaugă bulionul, sare și piper și se mai lasă 5 minute.
4. Aluatul se întinde cu sucitorul și se împarte în bile egale din care se întind mai multe foi mici pe care se pune câte o lingură de carne. Fiecare foaie se pliază ușor și se așază una lângă alta, presându-le marginile, într-o tavă rotundă de copt, ușor unsă cu grăsime. Se lasă la cuptor 30 de minute. Se servește cu mărar proaspăt tocat deasupra.