Ingrediente:

  • un kg cartofi
  • 200 g mazăre curățată
  • 500 g carne de vită tocată
  • o ceapă
  • 2 morcovi
  • 50 ml lapte
  • o lingură făină
  • 150 ml supă de vită
  • 50 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 50 g cașcaval
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 1. Cartofii curățați se pun la fiert în apă clocotită cu un praf de sare.
    2. Între timp, carnea se călește în ulei și, după ce și-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa tocată, morcovii cubulețe, mazărea, făina și supa. Se lasă la fiert 5 minute, apoi se trage de pe foc și se pune jumătate din
    legătura de pătrunjel.
    3. Cartofii fierți și scurți de apă se mărunțesc ca pentru piure, adăugând lapte, unt, sare si piper.
    4. Amestecul de carne se aaza într-un vas de cuptor, deasupra se pune piureul de cartofi, se presară cașcavalul și se lasă la cuptor 30 de minute. Se aduce la masă cu restul pătrunjelului.

    Sursa foto: Shutterstock