Placido Domingo, acuzat de hărțuire sexuală de 9 femei! Ce spun victimele și cum comentează el

Placido Domingo acuzat de hartuire sexuala

Opt cântăreţe şi o dansatoare îl acuză pe Placido Domingo de hărţuire sexuală.

Cântăreţul spaniol, cunoscut şi în calitate de dirijor şi director al Operei din Los Angeles, le-ar fi hărţuit pe femei timp de trei decenii, începând cu finalul anilor ’80.

Placido Domingo, una dintre cele mai respectate personalităţi din lumea operei de azi, este acuzat că a încercat să oblige mai multe femei să întreţină relaţii sexuale, oferindu-le contracte şi, uneori pedepsindu-le dacă îi refuzau avansurile.

Domingo, în vârstă de 78 de ani, are în palmares 150 de roluri interpretate în peste 4.000 de spectacole. Cei care îl acuză spun că ar exista şi o altă faţă a vedetei.

Ce le făcea artistul

Una dintre femei spune că Domingo şi-a strecurat mâna sub fusta ei, iar alte trei au afirmat că le-a sărutat cu forţa în culise sau în timpul unei întâlniri la prânz.

'Mereu te atingea într-un fel oarecare şi mereu încerca să te sărute”, povestește una dintre femei.

În afara celor nouă femei care îl acuză de hărţuire, alte şase persoane au confirmat faptul că avansurile făcute de Domingo le-au făcut să se simtă prost.

Jurnaliştii afirmă că au mărturii de la peste 30 de muzicieni, dansatori, cântăreţi şi angajaţi din departamentele tehnice ca şi profesori de canto şi un administrator care arată că au fost martorii unor scene în care Domingo a făcut gesturi cu conotaţii sexuale şi a făcut avansuri tinerelor fără reţineri.

Ce spune Domingo

Domingo nu a răspuns acuzaţiilor, dar a dat publicităţii o declaraţie prin care afirmă că „acuzaţiile acestor persoane anonime, întinse pe o perioadă de 30 de ani sunt profund tulburătoare şi, în forma prezentată, inexacte'.

„Totuşi, este dureros să aud că am supărat pe cineva sau am provocat disconfort – indiferent cu cât timp în urmă, în ciuda celor mai bune intenţii din partea mea. Am crezut mereu că toate interacţiunile şi raporturile mele sunt binevenite şi consensuale. Cei care mă cunosc şi care au lucrat cu mine ştiu că nu sunt o persoană care să facă rău, să jignească sau să stânjenească pe cineva.

Totuşi recunosc faptul că regulile şi standardele după care suntem judecaţi astăzi sunt foarte diferite de cele din trecut. Sunt binecuvântat şi privilegiat cu peste 50 de ani de carieră în operă şi voi păstra cel mai înalt nivel”, a explicat Placido Domingo.

Una dintre cele nouă femei care îl acuză pe Domingo a acceptat să îi fie făcut public numele. Este vorba despre Patricia Wulf, o mezzo-soprană care a cântat cu Domingo la Opera din Washington.

Vezi și Kevin Spacey a scăpat de procesul în care era judecat pentru agresarea sexuală a unui tânăr. E iar curat ca lacrima

Citește și: