Pizza de casă

Pizza de casă

Puțin de răsfăț nu strică așa că pentru astăzi plămădim un aluat de pizza și facem pizza în bucătăria proprie!

Ingrediente

Pentru blat:

  • 300 g făină
  • 3 linguri ulei
  • o lingură zahăr
  • un plic drojdie uscată
  • un praf sare

Pentru topping:

  • 2 linguri suc de roșii
  • 2 cartofi fierți
  • 10 g unt
  • 3 ouă
  • 150 g bacon afumat

1. Pentru aluatul de pizza, făina se amestecă cu sarea și se adaugă uleiul și zahărul. Se pune și drojdia și apă cât să se frământe bine aluatul. Se adună într-o bilă, se presară cu făină și se lasă la crescut 30 de minute.
2. Se întinde apoi aluatul și se pune în tava de copt pizza, unsă cu unt. Se unge blatul de pizza cu sucul de roșii.
3. Se tapetează cu felii de cartof fiert, apoi se presară baconul tăiat cuburi și, la final, se toarnă ouăle bătute ca pentru omletă. Se întinde bine oul și se coace pizza 20 de minute.

Învață să faci pizza de casa cu această rețetă rapidă!

Sursa foto: Shutterstock