Pizza cu piept de pui

Pizza cu piept de pui

Reteta aceasta de «Pizza cu piept de pui » este perfecta pentru iubitorii de carne. Avantajul este ca nu e nevoie sa mananci prea multa, cu o felie, doua ti-ai potolit foamea.

Ingrediente pentru aluat

● 500 g făină

● un cub drojdie proaspătă

● 2 linguri ulei

● o linguriță sare

● apă

Pentru garnitură:

● 100 ml suc de roșii

● un piept de pui fript

● un ardei gras

● o ceapă roșie

● o legătură ceapă verde

Mod de preparare:

1. Drojdia se desface în puțină apă călduță, iar făina se amestecă cu sarea și apoi i se adaugă drojdia și uleiul.

2. Se începe amestecarea turnând apă, treptat, cât să ajute la legarea aluatului care trebuie să fie moale. Se lasă la crescut două ore.

3. Se lucrează aluatul pentru a-i scoate aerul și se împarte în porții mai mici, care se întind formând astfel blaturile.

4. Se așază blaturile în tava de copt unsă cu puțin ulei, se unge fiecare blat cu suc de roșii, se așază pui fin tăiat și fâșii de ardei și se lasă 20 de minute la cuptor. Se servește cu ceapă roșie și ceapă verde tocată mărunt.

 

Loading...