Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • o lingură zahăr
  • un plic drojdie uscată
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 2 linguri suc de roșii
  • 250 g mozzarella
  • 200 g salam picant

1. Pentru aluatul de pizza, se amestecă făina cu sarea, se adaugă uleiul și zahărul.
2. Se dizolvă drojdia în puțină apă, se omogenizează, se toarnă peste făină și se amestecă. Se frământă aluatul, se presară cu făină și se lasă 30 de minute la crescut.
3. Se întinde apoi aluatul, se transferă în tava de copt unsă ușor cu ulei și se unge cu sucul de roșii.
4. Se așază brânza, deasupra se pun felii de salam și se lasă la cuptor 25 de minute.

Sursa foto:Shutterstock

Iată cum faci cel mai bun aluat de pizza clasic