Pizza cu bacon

Pizza cu bacon

O pizza cu blat făcut în casă nu refuz niciodată iar pizza asta cu bacon este delicioasă și ușor crocantă!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 2 linguri ulei
  • un praf de zahăr
  • o linguriță sare
  • Pentru umplutură:

  • 2 linguri bulion
  • o lingură ulei
  • 250 g bacon
  • o legătură pătrunjel
  • 50 g cașcaval ras
  • 1. Se amestecă făina cu sarea, zahărul, uleiul și drojdia desfăcută în 2 linguri de apă caldă și se adaugă progresiv 150 ml apă călduță. Se frământă și când aluatul a devenit omogen se lasă o oră să crească. Între timp, în jumătate de lingură de ulei se pune la călit baconul tăiat.
    2. Se împarte aluatul în patru, se întinde fiecare foaie și se așază în tava de copt. Se ung cele patru
    foi cu bulion amestecat cu ulei și se presară baconul prăjit și cașcavalul ras. Se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se ornează pizza cu pătrunjel tocat mărunt.

    Sursa foto:Shutterstock