Ingrediente

Pentru aluat

  • 250 g făină
  • 3 linguri ulei
  • o linguriță sare
  • 150 ml apă
  • 20 g drojdie proaspătă

Pentru topping

  • un ardei gras roșu
  • 1/2 vânătă
  • 200 g carne de porc cu grăsime
  • o linguriță ulei
  • sare
  • piper

1. Se desface drojdia în puțănă apă călduță și se lasă 10 minute la crescut.
2. Se amestecă făina cu sarea și uleiul. Se pune maiaua de drojdie și se frământă 10 minute, apoi se lasă la crescut timp de o oră.
3. Pe masa presărată cu un pic de făină se întinde aluatul.
4. Între timp, carnea tăiată cubulețe se pune la călit în ulei, iar vânăta se taie rondele care se presară cu sare.
5. Se amestecă apoi carnea pentru a-și schimba culoarea și se adaugă ardeiul tăiat subțire. Apoi, după 5 minute, se pun și feliile de vinete bine șterse. Se lasă pe foc în jur de 15 minute.
6. Aluatul de pizza se transferă în tava de copt, se așază umplutura și se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Sursa foto:Northfoto/Colorise