Ingrediente

Pentru aluat

  • 250 g făină
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri apă
  • 15 g drojdie proaspătă
  • un praf sare
  • un praf zahăr
  • 2 linguri ulei

Pentru umplutură

  • 50 g mozarella
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g cașcaval
  • 50 g parmezan
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper alb
  • câteva frunze de busuioc pentru servit

1. În cele două linguri de apă caldă se desface drojdia și se lasă 20 minute să acționeze.
2. Într-un vas, se amestecă făina, sarea zahărul, uleiul și maiaiua de drojdie. Se adaugă progresiv cei 150 ml lapte, amestecând continuu.
3. Se frământă până ce se desprinde de pereții vasului și se lasă o oră la crescut.
4. Pe masa unsă cu ulei se pune aluatul și se întinde cu sucitorul. Apoi, se transferă în tava de copt și se unge cu ulei pe partea pe care va avea ingredientele. Se pun cele patru tipuri de brânză și condimentează cu sare și piper.
5. Se stropește brânza cu câteva picături de ulei și se dă tava la cuptor pentru 25 de minute. Pizza se servește cu busuioc fin tocat.

Sursa foto:Northfoto/Colorise

Mai multe rețete găsiți pe site-ul www.retetepractice.ro