Ingrediente:

Pentru blat:

  • 300 g făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • 120 ml lapte
  • 10 g drojdie
  • Pentru umplut:

  • o conservă ton
  • oregano
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • un castravete murat
  • o lingură ulei
  • piper
  • 1. Se dizolvă drojdia în laptele ușor călduț, apoi se toarnă peste făină și se adaugă și restul ingredientelor. Se framântă bine, apoi se lasă la crescut, la loc călduț, 30 de minute.
    2. Tonul se scurge și se mărunțește cu furculița. Castravetele se taie cubulețe mici.
    3. Se întinde aluatul pe masă. Pe jumătate de suprafață se așază tonul, cubulețele de castravete, măslinele, oregano și piper. Se îmbracă cu cealaltă jumătate de aluat și se strânge la margini ca să nu iasă umplutura din pizza. Se unge cu ulei suprafața aluatului și se dă la copt.

    Sursa foto:Shutterstock