Pizza calzone cu pește

Pizza calzone cu pește

Pentru astăzi avem o rețetă de piza mai deosebită- pizza calzone cu pește!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 2 linguri ulei
  • 5 g drojdie uscată
  • 200 ml apă
  • un praf sare
  • Pentru umplutură:

  • 2 conserve mari ton în suc propriu
  • 2 ardei graşi de culori diferite
  • 200 g mozzarella
  • Pentru servit:

  • oregano uscat
  • 1. Peştele din conservă se pune la scurs. Drojdia se desface în apă călduţă.
    2. Făina se amestecă bine cu sarea şi uleiul. Se adaugă drojdia, se amestecă şi se frământă, apoi se lasă la crescut o oră.
    3. Aluatul se întinde pe masă într-o foaie mare. Jumătate se acoperă cu peşte, ardeii tocaţi și brânză şi apoi totul se acoperă cu jumătatea de aluat liberă. Marginile se lipesc şi se răsucesc spre interior. Se transferă în tava unsă cu ulei şi se coace 20 de minute. Pizza calzone cu pește se servește cu oregano presărat deasupra.

    Sursa foto: Shutetrstock