Pizza Quatro Stagioni

Pizza Quatro Stagioni

Un prieten care lucrează într-o pizzerie mi-a spus că cea mai iubită și cea mai comandată pizza este Quatro Stagioni. Păi dacă este atât de iubită, haideți să o facem și noi!

Ingrediente:

Pentru aluat:

● 350 g făină + 100 g pentru lucru
● 2 lingurițe sare

● un plic drojdie uscată
● 3 linguri ulei

● 250 ml apă călduță

Pentru garnitură:

● 2 linguri sos de roșii

● 100 g salam
● 100 g mozzarella

● un ardei gras

● câteva inele de ceapă

● 100 g măsline
● 2 linguri ulei

● frunze de busuioc

1. Pentru aluat, făina se pune într-un vas și se adaugă, în ordine, sarea, drojdia și uleiul.
2. Se toarnă apă puțin câte puțin, amestecând cu lingura, apoi se frământă și se lasă să stea aluatul timp de o oră, la cald, acoperit cu un șervet.
3. Pe masa presărată cu făină se frământă un pic aluatul și apoi se întinde într-o foaie rotundă.
4. Se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie de copt, se unge cu sos și se pun ingredientele pentru garnitură. Se stropește cu puțin ulei și se coace 15 minute.