Pizza cu șuncă și pepperoni

Pizza cu șuncă și pepperoni

Iubesc pizza în toate felurile ei dar combinația de blat crocant și topping de șuncă și pepperoni mă ademenește cu cel mai mare succes. Haideți…la masă!

Ingrediente:

●100 g pepperoni
● un ardei gras

● 10 măsline
● busuioc proaspăt

● 300 g făină
● 15 g drojdie proaspătă
● 1/2 linguriță sare
● o linguriță zahăr
● 75 ml apă călduță
● 3 linguri ulei de măsline

Pentru topping:

● 2-3 linguri sos de roșii

● 2 roșii
● 3 felii șuncă

● 100 g pepperoni
● un ardei gras

● 10 măsline
● busuioc proaspăt
1. Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea, iar drojdia se amestecă cu zahărul, uleiul și apoi se pune și puțină apă călduță, cât să ajute
creșterea. Se lasă 10 minute. Se toarnă apoi peste făină, se amestecă, se frâmântă și se lasă la crescut până ce îi dublează volumul.
2. Se întinde aluatul de pizza pe masa presărată cu făină și apoi se transferă în tava de copt.
3. Se unge cu sosul de roșii, se pun șunca și pepperoni tăiate felii, roșiile și ardeiul tăiate rondele, măslinele. Se coace 20 de minute.
Se servește cu busuioc proaspăt.