Pizza de casă

Pizza de casă

Pentru o pizza de casa reușită blatul joacă un rol important. Pizza asta are blatul perfect, nici prea crocant dar nici pufos ca o pâine!

Ingrediente:
Pentru blat:

● 300 g făină
● 3 linguri ulei de măsline
● 100 ml lapte

● 10 g drojdie
● o linguriță zahăr
● o linguriță sare
Pentru umplutură:
● 200 g carne tocată

● 2 roșii
● o lingură ulei

● 2 linguri sos de roșii

● 2 linguri boabe de porumb

● o linguriță bulion
● 10 măsline

● 100 g mozzarella
● sare

● piper

1. Pentru aluat, se amestecă laptele călduț cu drojdia, o lingură de făină și zahărul. Se lasă 10 minute la dospit, apoi se amestecă cu restul de făină, uleiul și sarea. Aluatul obiținut se lasă 30 de minute la crescut.
2. Carnea tocată se călește în ulei. Se adaugă bulionul, sare și piper și se mai lasă puțin. Se taie roșiile cubulețe.
4. Aluatul se întinde în tavă, se unge cu sos, se așază carnea, roșiile, porumbul, măslinele și mozzarella. Se dă apoi la copt.

 

Sursa foto:Shutterstock