Piure de năut

Piure de năut

Toată lumea vrea un piure la garnitură. Te-ai săturat de veșnicul piure de cartofi? Ai chef să încerci ceva nou în bucătărie? Ce spui de o porție delicioasă de piure de năut?

Ingrediente:

  • 250 g năut
  • o ceapă
  • 3 cartofi
  • 150-200 ml lapte de soia
  • 50 g margarină
  • o mână fasole păstăi congelate
  • sare

1. Năutul se pune la înmuiat cu o seară
înainte de pregătire, în apă rece.
2. A doua zi se scurge de apa în care a stat
și se pune cu altă apă la fiert. Se lasă 20 de
minute.
3. După acest timp se adaugă ceapa și cartofii
tăiați cuburi și se lasă pe foc pâna ce și
aceștia sunt fierți. Se pune la fiert, separat,
fasolea păstăi, congelată cum este.
4. Se scurg cartofii și năutul de zeamă, care
nu se aruncă, se folosește la nevoie, se
mixează cu laptele de soia cald și margarina, se potrivește
gustul de sare și apoi, la final, se amestecă
cu fasole păstăi. Se aduce la masă drept
garnitură.