Pilaf libanez

pilaf libanez

Nu numai că arată perfect acest pilaf libanez dar armonia dintre gusturile ingredientelor face ca această rețetă să fie demnă de masa unor regi! 

Ingrediente pentru pilaf libanez:

● 2 pulpe de pui
● o ceapă
● un ardei gras
● 1/2 dovlecel
● 12 linguri orez
● 4 linguri ulei
● o rodie, pentru servit
● o lămâie, pentru servit
● sare
● piper

1. În două linguri de ulei se pune carnea porționată să se rumenească.
2. Se scoate, se adaugă restul uleiului și se pun la călit ceapa tocată și ardeii grași tăiați fâșii.
3. Când s-au înmuiat, se adaugă dovlecelul tăiat felii subțiri, orezul și carnea.
4. Se acoperă cu apă, se potrivește de sare și piper și se fierbe până ce scade bine. Se aduce la masă cu boabe de
rodie și lămâie.

S-ar putea să-ți placă și…