Pilaf cu dovleac

Pilaf cu dovleac

După mesele bogate, este timpul pentru ceva simplu și ușor pentru stomac. Facem un pilaf cu dovleac, vreți și voi?

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 2 cepe mari
  • 4 morcovi
  • 200 g dovleac
  • 250 ml apă sau supă de legume
  • o lingură stafide
  • sare
  • piper
  • chimen
  • coriandru
  • 2 linguri ulei
  • 1. Orezul se acoperă cu apă caldă și se lasă deoparte.
    2. În ulei se pune ceapa curățată și tocată la calit, 10 minute, apoi se adaugă morcovii tăiați cuburi mici, dovleacul tăiat julienne, chimenul, coriandrul, stafidele, sare și piper.
    3. Se lasă pe foc aproximativ 10 minute și apoi se pune peste orezul scurs.
    4. Se toarnă apa, care trebuie să depășească orezul cu un cm, se acoperă cu capac și se lasă pe foc pentru 20 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock