Piftie de porc

piftie-de-porc

O piftie de porc va poposi pe masa noastră în această seară. Haideți să vedeți care este rețeta de piftie pe care o folosim noi de ani de zile! 

Ingrediente pentru piftie de porc:

2 picioare de porc
1/2 cap de porc
350 g carne slaba de porc
3 cepe
3 morcovi
o rădăcină pătrunjel
o rădăcină păstârnac
o țelină mică
o lingură boabe de piper
o lingură boabe ienibahar
3-4 foi dafin
usturoi, după gust
sare

1. Picioarele, capul și carnea, bine spălate și curaățate, se pun la fiert în apă rece.
2. Se auncă prima apa, se spală oala și se pun apoi din nou la fiert cu piper, ienibahar, foi de dafin. Se ia spuma ori de câte ori se formează.
3. După ce nu mai apare spuma, se pun legumele întregi, se presară sare și se lasă la fiert, la foc mic, 2 ore. Legumele se scot mai devreme, carnea se lasă până ce se desprinde ușor de pe os.
4. După răcirea cărnurilor, acestea se îndepărtează de pe oase, se porționează, apoi se repartizează în vase. Se adaugă felioare de morcov, dupa gust, verdeață. Se pisează usturoiul, se amestecă cu zeama caldă, se strecoară apoi și se repartizează în vasele cu carne și morcov. Se lasă la rece, până a doua zi.

Sursa foto:Shutterstock

Loading...