Piftie de porc (răcitură)

piftie de porc

Cine nu iubește o piftie de porc bine usturoiată și, dacă se poate, cu multă carne și puțină grăsime? V-am făcut poftă? Iată rețeta perfectă pentru masa de Crăciun.

Ingrediente:

2-3 picioare de porc

300 g carne macră de porc

2 morcovi

o rădăcină de țelină

o rădăcină păstârac

2 căpățâni de usturoi

sare grunjoasă

Mod de preparare piftie de porc

  1. Se curăță foarte bine, la flacăra aragazului, picioarele de porc care, împreună cu carnea macră se pun la fiert într-o oală cu apă rece. Se lasă să dea într-un clocot, se aruncă apa și se pun din nou pe foc împreună cu legumele curățate și cu sare.
  2. Se ia spuma ori de câte ori apare, iar când sunt fierte legumele se scot și se lasă cărnurile să fiarbă în continuare, până ce carnea se desprinde de pe oase.
  3. Se scoate carnea, zeama se amestecă bine cu usturoiul pisat și se lasă așa până se curăță și se rupe în fâșii carnea.
  4. Bucățile de carne obținute se repartizează în vase, iar peste acestea se toarnă zeama strecurată. Se lasă la rece până a doua zi.

Sursă foto: Shutterstock

 

Citește și: Cum se fac caltaboșii cu hrișcă (chișca)
 

Loading...