PIFTIE DE CURCAN

► Ingrediente
► 2 kg carne de curcan
►o căpăţână usturoi
►2 foi dafin
►o ceapă
►3 morcovi
►o felie rădăcină de ţelină
►2 ouă fierte
►o conservă mazăre boabe
►sare
►piper boabe

► Preparare:
1. Pentru piftie, se fierbe carnea de curcan. După ce nu mai apare spuma, se pun morcovii, ceapa, ţelina, foile de dafin, boabele de piper. Zarzavatul se scoate după fierbere.
2. Carnea fiartă se scoate şi ea, se lasă să se răcească şi apoi se curăţă de oase şi cartilagii. Supa se pune din nou pe foc, cu sare şi usturoiul pisat şi se mai dă un clocot. În castronele se pun felii de ouă fierte, mazărea şi morcovi tăiaţi, carne şi se toarnă zeama strecurată cu usturoi. Se dau castronelele la rece până a doua zi.

Loading...