Piftie de curcan

Piftie de curcan

Poate că piftia de porc nu este pe gustul tuturor, pentru simplu fapt că e prea grasă. Dar ce cusur poți găsi unei porții de piftie de curcan, limpede și fină? Iată cum se prepară!

Ingrediente pentru piftie de curcan:

— 1 kg de carne de curcan
— zeama de la o lămâie
— o foaie de dafin
— o lingură de sare
— o ceapă
— un morcov
— ulei
— 200 g de mazăre (din conservă)
— 2 pli­curi de gelatină
— hrean

Mod de preparare pentru piftie de curcan:

1. Carnea de curcan tăiată în bucăți potrivite se pune la fiert, în apă cât să o acopere cu 3 centimetri, și se lasă pe foc, până când este aproape moale. Din când în când, se spumează.
2. Se adaugă și legumele când carnea este aproape făcută, mai puțin mazărea (din conservă), curățate de coajă, spălate și tăiate în bucățele, precum și sarea. Se lasă totul pe foc, până când carnea și legumele sunt moi. Se scot carnea și legumele din supa obținută și se adaugă în supă zeama de lămâie.
3. Carnea se dezosează și se pune în bolurile pregătite pentru aspic. Se pun și mazărea și legumele tăiate în bucățele sau chiar rase.
4. Separat, se prepară gelatina conform instruc­țiunilor și se pune în supă; se amestecă ușor.
5. Se toarnă supa peste carnea și legumele din boluri și se dau bolurile la frigider. La servire, se răstoarnă piftia de curcan pe o farfurie și se servește cu hrean proaspăt ras.

Citește și:Aspic de primăvară