Piftie de crap

piftie-de-crap

De Revelion se mănâncă pește dar se mănâncă și piftie. Astea fiind spuse, vă ispitesc cu o piftie de crap! 

Ingrediente pentru piftie de crap:

✽ un crap de Dunăre
✽ o ceapă

✽ un morcov
✽ o felie dintr-o rădăcină de țelină
✽ un litru lapte

✽ boabe de piper
✽ foi de dafin
✽ o legătură pătrunjel

✽ sare

  1. Peștele curățat și spălat se porționează și se lasă în lapte pentru o oră. Apoi, capul și coada se pun la fiert cu ceapa întreagă, morcovul tăiat rondele și țelina. Se lasă 45 de minute la foc, se scot legumele fierte și se continuă fierberea. Se scot și capul, și coada, se curăță ce se poate curăța din partea cărnoasă și se repartizează în forme.
    2 Zeama rezultată de la fierberea capului și a cozii se filtrează și se pune din nou la fiert cu restul peștelui, sare, boabe de piper, foi de dafin și puțină apă. Se lasă cât să fiarbă peștele.
    3 Se pun bucăți de pește fără oase în forme, se adaugă morcov și pătrunjel, se repartizează zeama strecurată. Se lasă la rece până a doua zi.

Stiai ca la piftia de porc i se mai spune si racitura de porc?