Tartă cu piersici și scorțișoară

Tartă cu piersici și scorțișoară

Cred că asta este cea mai ușoară rețetă de tartă cu fructe pe care o știu. Acum am folosit piersici parfumate pentru că știu că până la anul mi se va face dor de ele!  

Ingrediente:

Pentru aluat:

● 250 g făină

● 100 g ulei
● un ou

● un praf sare

● o lingură zahăr

Pentru umplutură:

● 2 linguri miere
● 2 lingurițe scorțișoară

● 3-4 piersici

1. Pentru aluat, se pune făina într-un vas, se adaugă uleiul, sarea, zahărul și oul. Se amestecă bine și apoi aluatul rezultat se pune la frigider pentru o oră, învelit în folie.
2. Se întinde aluatul pe masa presărată cu puțină făină și apoi se transferă în tava de copt a aragazului.
3. Se pune o lingură de miere, se așază felii de piersici, se ung și acestea cu o lingură de miere, se presară cu scorțișoară. Se pune apoi tava la copt și se lasă până se rumenește frumos la suprafață. Se servește rece, alături de o lingură de înghețată de vanilie sau frișcă.