Pierce Brosnan, celebrul James Bond, are probleme mari. Riscă doi ani de închisoare. Ce a făcut actorul

Pierce Brosnan, celebrul James Bond, are probleme mari. Riscă doi ani de închisoare. Ce a făcut actorul

Actorul Pierce Brosnan, celebrul pentru rolul lui James Bond, are necazuri mari. Starul, în vârstă de 64 de ani,  riscă să facă doi ani de pușcărie în India din cauza unei reclame în care a apărut în această țară.

 

El a apărut într-o campanie publicitară pentru Pan Bahar,  un produs pentru împrospătarea respirației considerat periculos pentru sănătate în India și ar putea să provoace cancer. Este vorba de o reclamă la pan masala', un amestec masticabil, unde fel de gumă,  ce conţine tutun, ierburi și mirodenii, lime şi nuci. Produsul pentru care a făcut reclamă starul ar conţine supari, o varietate de nucă despre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că este cancerigenă.

Departamentul de sănătate din India i-a cerut explicații starului, după ce acesta a apărut în reclamă și a promovat produsul și pe conturile lui de pe rețele de socializare. „Dacă nu va răspunde la solicitare, riscă o pedeapsă de doi ani de închisoare sau o amendă de 5.000 de rupii( echivalentul a 78 de dolari)', a declarat un reprezentant al departamentului de sănătate din India.

Actorul Pierce Brosnan și-a ceurt scuze public

Pierce apare într-un spot publicitar în stil 007 realizat de una din cele mai importante agenţii publicitare din India. Brosnan a declarat pentru revista „People' că este  şocat şi întristat de cele întâmplate, mai ales că el și-a pierdut prima soție, Cassandra Harris, tocmai din cauza cancerului. Actorul a explicat că în contractual său de publicitate scrie că produsul este bun pentru împrospătarea respiraţiei şi albirea dinţilor'. El a fost liniştit tocmai pentru că pe ambalajul care i s-a arătat era specificat faptul că nu conţine tutun sau nicotină. Însă agenţia i-ar fi folosit imaginea pentru lansarea şi altor produse pe bază de tutun, pentru care publicitatea este interzisă prin lege în India, din anul 2003. „Voi îndrepta această problemă. Până atunci, îi rog pe toți cei care s-au simțit ofensați să-mi acceptați cele mai sincere scuze', a declarat actorul.

Citește și: