El a apărut într-o campanie publicitară pentru Pan Bahar,  un produs pentru împrospătarea respirației considerat periculos pentru sănătate în India și ar putea să provoace cancer. Este vorba de o reclamă la “pan masala”, un amestec masticabil, unde fel de gumă,  ce conţine tutun, ierburi și mirodenii, lime şi nuci. Produsul pentru care a făcut reclamă starul ar conţine supari, o varietate de nucă despre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că este cancerigenă.

SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Departamentul de sănătate din India i-a cerut explicații starului, după ce acesta a apărut în reclamă și a promovat produsul și pe conturile lui de pe rețele de socializare. „Dacă nu va răspunde la solicitare, riscă o pedeapsă de doi ani de închisoare sau o amendă de 5.000 de rupii( echivalentul a 78 de dolari)”, a declarat un reprezentant al departamentului de sănătate din India.

Actorul Pierce Brosnan și-a ceurt scuze public

Pierce apare într-un spot publicitar în stil 007 realizat de una din cele mai importante agenţii publicitare din India. Brosnan a declarat pentru revista „People” că este  şocat şi întristat de cele întâmplate, mai ales că el și-a pierdut prima soție, Cassandra Harris, tocmai din cauza cancerului. Actorul a explicat că în contractual său de publicitate scrie că produsul este bun pentru “împrospătarea respiraţiei şi albirea dinţilor”. El a fost liniştit tocmai pentru că pe ambalajul care i s-a arătat era specificat faptul că nu conţine tutun sau nicotină. Însă agenţia i-ar fi folosit imaginea pentru lansarea şi altor produse pe bază de tutun, pentru care publicitatea este interzisă prin lege în India, din anul 2003. „Voi îndrepta această problemă. Până atunci, îi rog pe toți cei care s-au simțit ofensați să-mi acceptați cele mai sincere scuze”, a declarat actorul.

Citește și: