Piept de curcan la grătar

Ingrediente:
►500 g piept de curcan
►sare
►50 g unt
►cimbru uscat
►4-5 linguri rom natural
►piper negru şi roşu măcinat şi boabe
Pentru garnitură:
►500 g fasole verde fideluţă
►2-3 căţei usturoi
►3 linguri ulei măsline
►3 linguriţe oţet balsamic
►1-2 legături pătrunjel
►5-6 cartofi copţi
►o lămâie
1.  Se taie pieptul de curcan felii, apoi se crestează cu un cuţit şi se ung cu untul topit. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru.
2. Feliile de curcan se stropesc cu puţin rom natural şi apoi se înfăşoară în folie de plastic. Se lasă câteva minute la frigider.
3. Între timp, se curăţă fasolea, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. După ce au fiert, se pun în sită şi se lasă să se răcorească. Separat, se curăţă usturoiul şi se taie feliuţe. Fasolea se pune într-un bol şi se prepară cu usturoi, sare, piper roşu, oţet şi ulei.
4. Se încinge grătarul, apoi se pun feliile de curcan şi se lasă 7-8 minute pe fiecare parte. Se servesc cu salata de fasole şi cartofi copţi. Se orneză cu felii de lămâie.

Loading...