Senzația de iritație, petele roșii, uscarea excesivă, impresia de piele care ține, toate acestea sunt semnale de avertizare că ai de-a face cu un ten delicat. Dacă acestea sunt în stare latentă în medii mai puțin poluate, nu același lucru se poate spune despre orașele mari, unde poluarea accentuează sensibilitatea pielii.

Apa termală

Se vorbește mult despre beneficiile apei termale, mai ales în legătură cu tenul sensibil, și asta pentru că este procurată din surse în care poluarea nu există și în care combinația de minerale s-a dovedit a fi una optimă pentru piele. Sunt formă de spray, apa termală se pulverizează pe ten (cu machiaj sau fără), iar după două-trei minute se tapotează ușor cu un șervețel. Folosește-o în primul rând pentru a calma iritațiile pielii.

Demachierea

Este un pas esențial, chiar și atunci când simți că este ultimul lucru pe care ai vrea să-l faci. Demachierea este importantă pentru toate tipurile de ten, însă cu atât mai mult pentru tenul sensibil. Praful, produsele de machiaj care rămân prea mult timp pe piele, transpirația – toate acestea nu fac decât să accentueze sensibilitățile tenului.

Crema de față pentru pielea sensibilă

O cremă de față care să aibă ingrediente ce calmează și mențin pielea hidratată este de nelipsit. Dacă preferi ingredientele naturale, folosește în mod special uleiul de măsline. Iată aici câteva dintre cele mai bune tratamente cosmetice pe bază de ulei de măsline.

Copyright: dolgachov / 123RF Stock Photo