Piele fără riduri? Medicii dermatologi îți oferă 9 sfaturi pentru a preveni semnele îmbătrânirii pielii

Piele fără riduri? O poți avea, urmând cele 9 sfaturi oferite de medicii dermatologi

Vrei să ai o piele fără riduri? Atunci ține cont de recomandările medicilor dermatologi pentru a ține la distanță semnele îmbătrânirii pielii. Potrivit American Academy of Dermatology, ridurile pot fi prevenite dacă ții cont de aceste sfaturi!

9 sfaturi pentru o piele fără riduri

Poți reduce semnele îmbătrânirii pielii ținând cont de aceste sfaturi oferite de medicii dermatologi:

Folosește cremă de protecție solară cu minimum 30 SPF în fiecare zi, indiferent dacă afară este soare sau înnorat. Razele soarelui (care pot trece inclusiv prin nori) pot accelera procesul de îmbătrânire a pielii. Asigură-te că dai cu cremă toate porțiunile de piele care nu sunt acoperite cu haine.

Nu merge la solar! Razele ultraviolete utilizate în cadrul saloanelor de bronzat artificial au efecte la fel de nocive asupra pielii precum cele ale soarelui. Acestea cresc riscul de apariție a petelor maronii pe față și corp, a ridurilor și chiar a cancerului de piele.

Citește și: Cum să scapi de negi, alunițe și petele de vârstă cu remedii naturale

Hidratează-ți pielea. Atunci când pielea este bine hidratată, ridurile și liniile fine sunt ținute la distanță, iar tenul tău este mai luminos, mai ferm, mai strălucitor. Poți face asta folosind creme hidratante, dar mai importantă este hidratarea din interior. Consumă zilnic minimum 2 litri de apă și încearcă să reduci cantitatea de sare din alimentație.

Testează produsele cosmetice înainte să le aplici pe față, inclusiv pe cele care sunt etichetate drept „hipoalergenice'. Pune o cantitate mică de produs pe încheietura mâinii, de două ori pe zi, timp de 4-5 zile. Dacă pielea ta nu reacționează neplăcut, cel mai probabil produsul este sigur și pentru pielea sensibilă a feței.

Folosește cosmeticele conform instrucțiunilor de pe etichetă sau oferite de medicul dermatolog. Ingredientele active din anumite produse cosmetice pot face mai mult rău decât bine, dacă sunt folosite în exces. Prea mult produs poate duce la înfundarea porilor și apariția coșurilor.

Nu mai folosi produse care te înțeapă sau îți creează senzația de arsură. Excepție fac produsele care ți-au fost recomandate de medicul dermatolog. Iritațiile pielii pot accentua semnele de îmbătrânire deja căpătate.

Nu folosi mai multe produse deodată. În cazul în care folosești și loțiune, și cremă, și serum, și cine mai știe de produs cosmetic pe pielea sensibilă a feței, cel mai probabil vor apărea iritațiile. Folosește o singură cremă antiîmbătrânire, iar pielea ta și portofelul îți vor mulțumi.

Fă cumpărături inteligent. Nu trebuie să cheltui sume exorbitante pe o cremă de brand pentru a avea o piele frumoasă. Din păcate, majoritatea oamenilor cred că, pe măsură ce un produs este mai scump, cu atât efectul acestuia va fi mai pronunțat. Însă nu este o regulă general valabilă. Există, e drept, produse care își merită pe deplin prețul exorbitant, datorită efectelor promise și oferite, dar și cosmetice care nu costă o avere și totuși sunt eficiente.

Lasă timp produsului să acționeze. Cu siguranță o cremă antirid nu își va arăta beneficiile la 10 minute după ce ai aplicat-o. Continuă să folosești crema respectivă cel puțin 6 săptămâni. Uneori, poate fi necesar să aștepți și 3 luni pentru ca un produs să înceapă să își demonstreze proprietățile benefice.

Citește și: De la ce vârstă trebuie să folosești cremă antirid

Sursa foto: 123rf.com