PEŞTE PE PAT DE LEGUME

► Ingrediente
► 1,5 kg peşte
►sucul unei lămâi
►2 căţei usturoi
►o lingură pătrunjel
►o linguriţă cimbru
►2 linguri ulei
►100 g unt
►sare
►piper
Pentru garnitură:
►legume congelate, după gust
►câteva fire ceapă verde
► Preparare:
1. Peştele se curăţă la interior şi exterior, se spală, se dă cu sare şi piper şi se stropeşte cu suc de lămâie peste tot.
2. Usturoiul se pisează, se amestecă cu ierburile tăiate mărunt şi se combină cu ulei. Cu acest amestec se unge peştele şi se lasă 30 de minute la rece. Apoi, peştele se frige pe grătarul încins.
3. Legumele decongelate se sotează într-o tigaie cu unt topit şi se lasă pe foc 10 minute scuturând mereu tigaia.
4. Peştele şi legumele se aduc la masă cu ceapă mărunţită.

Loading...