Pește la cuptor

Pește la cuptor

Un pește la cuptor cu legume și servit cu smântână este tot ce ne putem dori atunci când dorim o masă sănătoasă și gustoasă!

Ingrediente

  • 2 fileuri de peşte, după gust
  • 2 cepe uscate
  • 10 roşii mici
  • un kg cartofi noi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:

  • 100 ml smântână
  • o legătură pătrunjel
  • 1. Cartofii curăţaţi se pun la fiert întregi, dacă sunt mici, şi se lasă 10 minute. Se scurg bine.
    2. Într-o lingură de ulei se căleşte ceapa cât să se înmoaie şi se transferă într-un vas de cuptor.
    3. Se pun roşiile şi bucățile de pește, se stropesc cu restul de ulei şi se lasă la cuptor 10 minute.
    4. Se adaugă cartofii, se potrivește de sare și piper şi se continuă coacerea. Se serveşte cu sos de smântână amestecată cu verdeaţă.

    Sursa foto: Shutterstock